Screen-Shot-2018-07-06-at-21.07.32

IGTV: Kom i gang nå –  det er enklere enn du tror!

Som mange har fått med seg, har Instagram lansert en ny tjeneste kalt IGTV. Kanskje lurer du på hvordan i all verden den skal brukes? Vær så god – her er noen raske dos and don’ts! 

IGTV er Instagrams egen videokanal. De forsøker rett og slett å lage noe som ligner på Youtube. Nå kan du følge mennesker og merkevarer du ser opp til på et helt nytt nivå. Det kan kanskje sammenlignes med å skru på en vanlig, lineær TV. Når du går inn på IGTV spilles nemlig videoene av etter hverandre, helt av seg selv.

Hvordan bruker du IGTV?

For å laste opp videoer i IGTV, må du først laste ned IGTV-appen. Herfra lastes videoene automatisk opp på din egen Instagram-konto. Alle videoer finner du under IGTV-ikonet over feeden din. Når du poster videoer bør du skrive en tabloid, interessant og catchy beskrivelse under videoen. Det går nemlig ikke an å redigere dette etter at videoen er postet.  Når du følger noen på IGTV, vil du automatisk også følge dem på Instagram. Du kan også se på IGTV ved å klikke på IGTV-knappen på en annen brukers profil. IGTV-videoer deles på samme måte som Instagram-stories.

Husk! Videosnuttene du laster opp må være vertikale. Fullskjermopplevelsen på mobil er nemlig én av de beste tingene med denne plattformen. Og for all del, husk teksting. Våger du nå å laste opp din egen videosnutt? 

Det er for tiden tre kategorier av videoer på IGTV:

1. «For deg»

2. «Følger»

3. «Populært»

Instagram ønsker å finne de beste videoene for deg, basert på ditt sosiale nettverk og hva du liker. Se etter søkefunksjonen på midten av skjermen til venstre. Nå kan du søke etter hva du har lyst til å se på. Vil du se mer? Swipe for å komme til neste video!

En annen feature IGTV har, er at du kan se hvor mange som har sett videoen din og hvor lenge de har sett på den. Nederst på skjermen vises alt fra hvilket sekund følgere har klikket seg ut av videoen, til hvor mange views du har. Én view betyr at minst én person har sett videoen din i mer enn tre sekunder. 

Type videoer IGTV støtter:

  • Vertikale videoer som er minst 15 sekunder lange. En video kan vare opp til hele 60 minutter. De lengste videoene er imidlertid forbeholdt kontoer med mange følgere, enn så lenge.
  • Du kan kun ha én IGTV-kanal per Instagram-konto. Dette  er fordi Instagram ønsker at «the retors are the channels».

Søk etter dyson.drager på Instagram. Se vår IGTV-kanal for flere tips. Klem fra dyson.drager!

Trenger du hjelp til å lage din helt egen TV-kanal? Ta kontakt med isabelle @ dysondrager . no 🙂